Nefis Bir Lezzet: Somonlu Kulebyaka

Görünümüyle olduğu kadar lezzetiyle de büyüleyen kulebyaka, milföy hamuru, somon, pirinç ve haşlanmış yumurta sarısı kullanılarak hazırlanan özel bir tarif. Bu tarifte, deneyimli aşçıların bile hayran kalacağı, eşsiz bir tat deneyimi sunuyoruz. Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniği, kulebyaka'yı gerçekten özel kılıyor. Hazırlanışı ise sanıldığı kadar zor değil. Aşağıdaki adımları takip ederek, siz de sevdiklerinizi bu enfes lezzet ile şımartabilirsiniz. Unutmayın, malzemelerin tazeliği ve doğru ölçüler, başarının anahtarıdır.

Malzemeler

450 gram somon fileto, 1 su bardağı basmati veya yasmin pirinci, 1 adet haşlanmış yumurta, 2 adet milföy hamuru, 1 adet büyük boy soğan, 20 adet mantar, 2 diş sarımsak, 2 adet yumurta sarısı, 1 adet yıldız anason, 2 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı kimyon tohumu, 2 adet kakule, 1 çay kaşığı kişniş tohumu, 1/2 çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı

Öncelikle pirinci yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Somon filetosu, soğan, sarımsak ve mantarları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip bir dakika daha kavurun. Ardından mantarları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış pirinci, doğranmış somonu, baharatları ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezip içine katın. Tuz ve karabiberi ayarlayın. Sütü ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını açın. Hazırladığınız harcı milföy hamurunun üzerine yayın. Ruloyu sarın ve kenarlarını sıkıca kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Servis Önerileri

Somonlu kulebyaka'nızı taze yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya hafif bir salata da oldukça uyumlu olacaktır. Afiyet olsun!