Lokanta Usulü Tas Kebabı Hazırlığı

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, enfes bir tas kebabı tarifiyle karşınızdayız. Lokantalarda yediğiniz o eşsiz lezzeti, kendi mutfağınızda kolayca yakalayabilirsiniz. Bu tarifte kullanılan malzemelerin kalitesi, yemeğinizin başarısında büyük rol oynar. Dana kuşbaşı etinin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Patatesleri de, mümkünse yeni hasat edilmiş olanlardan seçin. Baharatları eklerken, damak zevkinize göre miktarları ayarlayabilirsiniz. Son olarak, yemeğinizi sıcak servis etmeyi unutmayın; çünkü sıcak servis edildiğinde tadı çok daha güzel olur. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

İşte enfes tas kebabı için gerekli malzemeler: 2 adet patates (küçük-orta boy), 500 gram dana kuşbaşı eti, 1 yemek kaşığı salça (tercihen domates salçası), 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış), 1 adet sivri biber (ince doğranmış), 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Öncelikle eti yıkayıp, suyunu süzdürdükten sonra bir kenara alın. Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Soğanı ve sivri biberi de ince ince doğrayın. Tüm malzemeler hazır olduktan sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Pişirme ve Servis Önerileri

Büyük bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Soğanı ve sivri biberi ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ekleyip, etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra, doğranmış patatesleri de tencereye ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyin; eti ve patatesleri örtecek kadar su yeterli olacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Etler yumuşayıp, patatesler pişene kadar pişirme işlemine devam edin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Yanına pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!