Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, muhteşem rengi ile keyfinizi yerine getirecek, kremalı pancar çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes çorba, damaklarınızda unutamayacağınız yumuşak bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız için ideal bir kış yemeği seçeneği. Özellikle pancar sevenler için mükemmel bir alternatif. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyin ve kendinizi şımartın. Sıcak bir günün ardından bile bu çorbanın ferahlatıcı etkisi sizi kendinize getirecektir.

Malzemeler

* 3 adet orta boy pancar* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 paket krema (200 ml)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 litre su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

1. Öncelikle pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip bir dakika daha kavurun. Doğranmış pancarları tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, pancarlar yumuşayana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Kremayı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiberi ayarlayarak çorbanızı servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Çorbanızı sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir. Yanında kızarmış ekmek veya kraker ile servis edebilirsiniz. Bu tarif ile soğuk kış günlerinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Afiyet olsun!

Besin Değeri

Bu pancar çorbası, pancarın doğal vitamin ve mineralleri ile oldukça besleyici bir yemektir. Özellikle A vitamini, C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Sağlıklı bir beslenmenin parçası olarak, bu çorbayı gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.