Tarif Hakkında

Bu kolay ve pratik fırında soslu sebze tarifi ile yemeklerinize enfes bir lezzet katın! Hafif ve besleyici bu yan yemek, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Hazırlaması oldukça basit olduğu için, her gün sofralarınızda yer alabilir. Çocuklar da bayılacağı bu tarif, farklı sebzelerle de zenginleştirilebilir. Deneyerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan baharatlar, sebzelerin doğal lezzetini ön plana çıkarmak için özenle seçilmiştir. Afiyet olsun!

Malzemeler

Sebzeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1/2 adet brokoli
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy domates

Sos İçin:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı

Öncelikle, patatesleri, brokoliyi, havucu, yeşil biberi ve domatesi yıkayıp temizleyin. Patatesleri orta boy küpler halinde, havucu yuvarlak dilimler halinde, yeşil biberi ve domatesi de iri küpler halinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Büyük bir kapta, doğranmış sebzeleri zeytinyağı, karabiber, pul biber, sarımsak, biber salçası, tuz ve su ile iyice karıştırın. Karışımın her tarafına sosun iyice bulaştığından emin olun. Hazırladığınız sebze karışımını fırın tepsisine yayın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişme süresi, sebzelerin büyüklüğüne ve fırınınızın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Pişen fırında soslu sebzeleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!