Nefis Sucuklu Poğaça için Malzemeler

Ev yapımı sucuklu poğaça tarifimizle, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize enfes bir lezzet katmaya hazır olun! Bu tarif, yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu poğaçalar, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenek. Özellikle sucuk severler için ideal bir tarif. Hazırlaması oldukça basit ve hızlı. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede fırında pişmeye hazır hale getirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Sucuklu Poğaça Hamurunun Hazırlanması

Öncelikle, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı instant maya, 2-2,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kapta iyice karıştırın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun ki, mayanın etkinleşmesi ve hamurun daha güzel kabarması sağlansın. Ardından hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi, ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Hamur iki katına çıktığında mayalanma işlemi tamamlanmış demektir. Bu arada, iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Sucuklu Poğaça İç Harcı ve Pişirme

1 kase küp küp doğranmış sucuk ve 1 kase rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde açın. Hazırladığınız sucuklu-kaşarlı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru istediğiniz şekillerde (örneğin, yuvarlak, üçgen) kesin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. 1 adet yumurta sarısını çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Üzerlerine 2 yemek kaşığı susam serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!












İpuçları

Daha lezzetli bir sonuç için, kaliteli sucuk kullanabilirsiniz. İsterseniz iç harcına farklı peynir çeşitleri de ekleyebilirsiniz. Poğaçaları daha çıtır yapmak için, fırın tepsisine yağlı kağıt serin.