Muhteşem Bir Lezzet: Bakliyat Çorbası

Bu tarifle, zengin ve doyurucu bir bakliyat çorbası hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu çorba, hem lezzetli hem de besleyici. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes çorbanın tadına bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler, kolayca bulunabilen ve her evde mevcut olan malzemelerden oluşuyor. Pratikliği ve lezzetiyle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak! Tarifimize hemen göz atın ve bu harika lezzeti deneyimleyin.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes habenisk çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 2 yemek kaşığı sade yağ
* 300 gram kuzu eti (veya dana eti)
* 1 çay bardağı nohut
* 1 çay bardağı buğday
* 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
* 2 litre sıcak su
* 1 çorba kasesi kuru patlıcan
* 3 yemek kaşığı sade yağ
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Öncelikle, 2 yemek kaşığı yağda kuzu etini hafifçe kavurun. Ardından nohut, buğday ve yeşil mercimeği ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. 2 litre sıcak suyu ilave edin ve malzemelerin yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanı kavurun. Biber salçası ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun. Kuru patlıcanı küçük parçalar halinde doğrayıp salçalı karışıma ekleyin ve bir kaç dakika daha pişirin. Pişen bakliyatları hazırladığınız salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ilave edip, tatlandırarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Habenisk Çorbası için İpuçları

Daha yoğun bir aroma için, kuzu etini pişirmeden önce biraz soteleyebilirsiniz. İsterseniz, çorbanıza doğranmış domates veya havuç da ekleyebilirsiniz. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı daha kıvamlı hale getirmek için, biraz un veya mısır unu ekleyebilirsiniz.