Muhteşem Labne Peynirli Brownie

Tadına doyulmayacak kadar lezzetli, iki katlı bir brownie tarifiyle karşınızdayız. İçerisindeki labne peyniri, klasik brownie tarifine eşsiz bir lezzet ve yumuşaklık katıyor. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, brownie'nizin mükemmel bir kıvamda pişmesini sağlayacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı olarak sunuyoruz. Bol çikolatalı ve cevizli yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte, hem görünümü hem de lezzetiyle büyüleyen labne peynirli brownie tarifimiz.

Gerekli Malzemeler

Brownie Malzemeleri:

  • 1 adet yumurta
  • 45 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gram toz şeker
  • 140 gram un
  • 120 ml. süt
  • 2 damla taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı koyu kakao
  • 80 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Labne Peynirli Katman Malzemeleri:

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram labne peyniri
  • 75 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Brownie Hazırlama Adımları

Öncelikle, brownie tabanını hazırlamak için tüm brownie malzemelerini bir kapta iyice çırpın. Homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olun. Daha sonra, hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kare borcama dökün. Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Brownie tabanını yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından, labne peynirli katman için, labne peynirli malzemeleri ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız labne karışımını, önceden pişirdiğiniz brownie tabanının üzerine yayın. Tekrar fırına verip, yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Brownie tamamen soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Soğuyan brownienizi dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!