Nefis Bir Lezzet: Kuşbaşı Etli Karnıyarık

Klasik karnıyarık tarifini unutun! Bu tarifte, kıymayı bırakarak, ağızda dağılan yumuşak kuşbaşı et kullanıyoruz. Dana veya kuzu eti tercih edebilirsiniz, her ikisi de eşsiz bir lezzet sunuyor. Patlıcanların közlenmiş aroması ve etin enfes tadı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Bol baharatlı ve aromatik bir harçla hazırlanan bu etli karnıyarık, hem sofralarınızı şenlendirecek hem de damak tadınıza hitap edecek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Hazırlanışı ise sandığınızdan çok daha kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir yemek sofralarınızda yerini alacak.

Malzemeler

* 10 adet küçük boy patlıcan
* 450 gram kuşbaşı et (kuzu veya dana)
* 3 adet soğan
* 5 adet yeşil biber
* 2 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber (veya daha fazla, tercihe bağlı)
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 demet maydanoz

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tuzlayarak yarım saat kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alır ve daha az yağ çekmelerini sağlar. Bu arada, kuşbaşı etleri sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından doğranmış soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Salçayı ekleyip bir iki dakika daha pişirin. Daha sonra doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Et iyice yumuşayınca ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozla harcı tamamlayın. Tuzlu suda bekletilen patlıcanları yıkayıp kurulayın. Ardından, hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen karnıyarıkları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!