Nefis Bir Lezzet: Kuşbaşı Etli Karnıyarık
Klasik karnıyarık tarifini unutun! Bu tarifte, kıymayı bırakarak, ağızda dağılan yumuşak kuşbaşı et kullanıyoruz. Dana veya kuzu eti tercih edebilirsiniz, her ikisi de eşsiz bir lezzet sunuyor. Patlıcanların közlenmiş aroması ve etin enfes tadı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Bol baharatlı ve aromatik bir harçla hazırlanan bu etli karnıyarık, hem sofralarınızı şenlendirecek hem de damak tadınıza hitap edecek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Hazırlanışı ise sandığınızdan çok daha kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir yemek sofralarınızda yerini alacak.Malzemeler
* 10 adet küçük boy patlıcan* 450 gram kuşbaşı et (kuzu veya dana)
* 3 adet soğan
* 5 adet yeşil biber
* 2 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber (veya daha fazla, tercihe bağlı)
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 demet maydanoz