Nefis Bir Kış Lezzeti: Kremasız Bal Kabağı Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, nefis bir çorba arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde kremaya gerek kalmadan, pürüzsüz ve lezzetli bir bal kabağı çorbası hazırlayacaksınız. Özellikle yoğun günlerde pratikliğiyle de öne çıkan bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Çorbanın muhteşem rengi ve yoğun aroması, sofralarınıza renk katacak. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacak. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, siz de bu enfes çorbaya kolayca ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Elbette malzeme kalitesi sonucu doğrudan etkiler. Taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. İşte ihtiyacınız olanlar:
* 4 dilim bal kabağı* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 su bardağı süt
* 5 büyük su bardağı su
* 1 silme tatlı kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle, bal kabağını, patatesi, soğanı ve havucu yıkayıp temizleyin. Soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Patatesi de küp doğrayın. Bal kabağını da orta boy küpler halinde doğrayın. Geniş bir tencereye 5 su bardağı suyu alın ve içine doğranmış sebzeleri ekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çorbayı blendırlayın. Ardından, 1 su bardağı sütü ekleyin ve tekrar karıştırın. Tuzunu da ekleyip, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanızı servis etmeden önce üzerine biraz taze kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin ve afiyet olsun!