Lezzetli ve Kıvamlı Tavuk Çorbası

Klasik tavuk çorbası tariflerine bir alternatif arayanlar için enfes bir tarifimiz var! Bu unlu tavuk çorbası, pürüzsüz kıvamı ve zengin lezzetiyle damakları şenlendirecek. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Misafirlerinizi etkileyecek farklı bir çorba deneyimi yaşatmak için ideal bir seçenektir. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede sıcak ve lezzetli bir çorba sofranızda olacaktır. Ailenizle keyifli vakit geçirirken bu tarifle onlara özel bir lezzet sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Tavuk Suyu İçin:

  • 2 adet tavuk but
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı arpa şehriye

Beşamel Sos İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Baharatlar:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Öncelikle tavuk butları haşlanarak suyu süzülür. Haşlanmış tavuklar didiklenir. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve kırmızı biber ile nane eklenerek kokusu çıkarılır. Daha sonra un eklenir ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Yavaş yavaş sıcak su eklenir ve topaklanmaması için çırpılır. Yumurta sarısı eklenerek karıştırılır. Tavuk suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır. Didiklenmiş tavuk eti ve arpa şehriyeler eklenip, tuz ayarlanır. Kıvam alıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun!