Muhteşem Lezzette Köri Soslu Tavuk

Bu enfes köri soslu kremalı tavuk tarifi, eşsiz lezzeti ve pürüzsüz dokusuyla sofralarınızı şenlendirecek. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleriniz için ideal hem de misafirlerinizi etkileyecek bir seçenek. Tavuk göğsünün yumuşaklığı, krema sosunun zenginliği ve baharatların uyumu, bu yemeği unutulmaz kılacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli yemeği çok sevecek. Siz de hemen mutfağınıza geçip, bu tarifin keyfini çıkarabilirsiniz. Malzemelerin birleşimindeki mükemmel uyum, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. İşte tarifin ayrıntıları.

Gerekli Malzemeler

* 600 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 200 mililitre sıvı krema
* 1 adet kapya biber (küçük doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı köri tozu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve tavukları her tarafı kızarana kadar soteleyin. Ardından, arpacık soğanlarını ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Doğranmış kapya ve yeşil biberleri ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Köri tozu, tuz, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın. Son olarak, sıvı kremayı ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin, krema sosunun kıvamlanmasını sağlayın. Servis öncesi taze maydanozla süsleyebilirsiniz. Yanında pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Bu mükemmel kremalı ve köri aromalı tavuğu deneyin ve tadının tadına varın!