Lezzetli ve Besleyici Bal Kabağı Çorbası
Hazırlaması oldukça kolay olan bu kremalı bal kabağı çorbası tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücudunuza gerekli vitaminleri sağlayacaktır. Doyurucu ve sıcak bir çorba arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri bulması oldukça kolay, yapımı ise pratik. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu enfes çorbayı, sevdiklerinizle birlikte paylaşarak keyfini daha da artırabilirsiniz. Tarifimizi deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
- 1 dilim bal kabağı- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı krema
- 3,5 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Bal kabagını da orta boy küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye ekleyip, soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Daha sonra havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.2. Doğranmış bal kabagını tencereye ilave edin. Üzerine tavuk suyunu (veya sebze suyunu), zerdeçal, karabiber ve pul biberi (isteğe bağlı) ekleyin. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
3. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra, çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Arzuya bağlı olarak, çorbayı daha koyu bir renk elde etmek ve aroması güçlendirmek amacıyla biraz daha zerdeçal ekleyebilirsiniz. Çorbayı tekrar tencereye alın ve kremayı ekleyerek karıştırın. Kısa süre kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.