Muhteşem Bir Lezzet: Közlenmiş Sebze Salatası

Yaz aylarının taze sebzelerini kullanarak hazırlayacağınız bu enfes salata, hem pratik hem de son derece lezzetli. Közlenmiş patlıcan, biber ve soğanın eşsiz uyumu, limon ve nar ekşisinin ferahlığıyla buluşuyor. Ekmeğinizi batırmaya doyamayacağınız, mis gibi kokan bir salata tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hafta içi akşam yemeklerinizde veya hafta sonu pikniklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu salata, sağlıklı beslenmeyi sevenler için de ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tarifimizi adım adım takip ederek siz de bu harika salatayla sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Malzemeler: Lezzet Patlaması İçin Gerekli Olanlar

* 2 adet bostan patlıcanı
* 2 adet kapya biber
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet limon suyu
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 tutam maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

1. Patlıcanları, biberleri ve soğanı közleyerek pişirin. Bunun için fırın, ocak üstü veya mangal kullanabilirsiniz. Sebzelerin dışı hafifçe yanana ve içi yumuşayana kadar pişirin.
2. Közlenen sebzeleri bir kapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
3. Sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu da ince ince doğrayın.
4. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, sarımsak ve maydanozu karıştırın.
5. Doğranmış sebzeleri sosun içine ekleyerek iyice karıştırın.
6. Közlenmiş Sebze Salatasınızı (Abugannuş) servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha maydanoz serpiştirebilirsiniz. Yanında sıcak ekmek veya pide ile servis etmenizi öneririz.