Nefis Bir Lezzet: Közlenmiş Sarımsaklı Domates Çorbası

Bu tarifle, klasik domates çorbasınıza bambaşka bir lezzet katacaksınız. Közlenmiş sarımsak ve biberlerin muhteşem aromasıyla, damağınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacak bu çorba, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, daha yoğun veya daha sulu bir kıvam elde edebilirsiniz. İsterseniz içine biraz krema veya yoğurt ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzet dolu bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok seveceklerdir.

Malzemeler

4-5 adet olgun domates, 2 adet kırmızı biber, 1 baş sarımsak, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı et suyu (veya sebze suyu), 3 su bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle domatesleri, biberleri ve sarımsakları közleyin. Bunun için fırında veya ocakta közleyebilirsiniz. Kızaran sebzeleri tencereye alın. Soğanları incecik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Közlenmiş sebzeleri ekleyip biraz daha kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Baharatları (tuz, karabiber, kırmızı biber) ekleyin. Et suyunu ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Çorbayı blendırdan geçirin veya püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir sarımsak aroması için, sarımsakları daha uzun süre közleyebilirsiniz. Domateslerin olgun olmasına dikkat edin. Taze baharatlar kullanmak, çorbanın lezzetini daha da artıracaktır. İsterseniz çorbanızı süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz. Soğuk olarak da servis edebilirsiniz.