Lezzetli ve Pratik Bir Salata

Evde közlenmiş patlıcanların tadını doyasıya çıkaracağınız, enfes bir sarımsaklı patlıcan salatası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi hazırlamak son derece kolay ve kısa sürede ağız sulandıran bir salata sofranızı süsleyecek. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu salata, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Özellikle közlenmiş patlıcanın kendine has aroması ve taze otların uyumu, damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Salatanın suyuna ekmek banmayı da ihmal etmeyin, emin olun pişman olmayacaksınız. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu muhteşem patlıcan salatası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet patlıcan, 3 adet taze soğan, 2 adet domates, 2 diş sarımsak, 1 adet limon, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı reyhan, 1/2 çay kaşığı isot, 1 çay kaşığı pul biber.

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları közleyin. Ardından kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Taze soğanları incecik doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. Bir kapta közlenmiş patlıcanları, doğranmış soğanları, domatesleri ve sarımsakları birleştirin. Limonun suyunu sıkıp salatanın üzerine ekleyin. Zeytinyağını, nar ekşisini ve baharatları (tuz, nane, kekik, fesleğen, reyhan, isot, pul biber) da ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı patlıcan salatasını en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis etmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Patlıcanları közlerken iyice yumuşamalarına dikkat edin. Bu, salatanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz salatanıza kıyılmış ceviz veya kızarmış ekmek parçaları da ekleyebilirsiniz. Salatanın daha sulu olmasını istiyorsanız, biraz daha limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız salatanızı, servis etmeden önce tekrar karıştırmayı unutmayın.