Hızlı ve Pratik Tarhana Çorbası

Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak zahmetli hazırlanması nedeniyle pek çok kişi tarafından sık tercih edilmez. Bu tarifimizde, klasik tarhana çorbasının lezzetini, çok daha pratik bir yöntemle yakalayacağız. Özenle seçtiğimiz malzemelerle hazırlayacağınız bu çorba, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de damak tadınıza hitap edecek. Hem sıcak hem de soğuk tüketebileceğiniz bu enfes çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. İşte, herkesin kolaylıkla yapabileceği, vakit kaybetmeden sofralarınıza taşıyabileceğiniz pratik tarhana çorbası tarifi.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes yalancı tarhana çorbasını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 2 adet yeşil biber (küp doğranmış), 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3,5 yemek kaşığı yoğurt, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı kuru nane, 1,5 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak, daha hızlı ve pratik bir şekilde çorbanızı yapabilirsiniz. Önemli olan, malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip orta ateşte eritin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış yeşil biberleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu uçurun. Domates salçasını ilave edip, 1 dakika daha kavurun. 5 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, yoğurdu azar azar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. Nane, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, tatlandırarak, 5 dakika kadar daha kaynatın. Afiyet olsun!