Perde Pilavı Tarifi: Hazırlık

Bu tarifle zahmetli perde pilavı artık çok kolay! 4 yemek kaşığı tereyağını eritip, 2,5 su bardağı baldo pirinci kavurun. 5 su bardağı sıcak tavuk suyu ekleyip, tuz, kırmızı biber, karabiber ve yenibahar ile tatlandırın. Haşlanmış tavuğu küp küp doğrayıp, pilava ekleyin. 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve 2 yemek kaşığı kuş üzümünü de pilava ilave edip, pilav pişene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.

Kızarmış Badem Hazırlama

100 gram tereyağını eritip, 100 gram çiğ bademi altın rengi olana kadar kızartın. Kızarmış bademleri pilavın üzerine serpin. Bademleri fazla kızartmamaya özen gösterin, çünkü yanabilirler. Pişirme esnasında bademlerin kokusuna dikkat ederek, altın rengini yakalayın. Bademler kızardıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pilava ilave edebilirsiniz.

Pilav için Özel Sos

100 gram tereyağını eritin. Ayrı bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın. 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. 2,5 su bardağı unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edin. Bu sosu, pişmiş perde pilavının üzerine gezdirin. Servis yapmadan önce ılık olarak servis ederseniz, sosun lezzetini daha iyi hissedebilirsiniz. Sosu fazla koyu olursa, biraz daha su ekleyebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak, sosu pilavın içine de karıştırabilirsiniz.

Perde Pilavı Sunumu

Pişen perde pilavını servis tabağına alın. Üzerine kızarmış bademleri ve özel sosu gezdirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!