Geleneksel Çerkez tavuğu tariflerinin aksine, ceviz yağının çıkartılması zahmetinden kurtararak, pratik ve lezzetli bir şekilde hazırlayabileceğiniz kolay bir tarif sunuyoruz. Bu tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir Çerkez tavuğu tadına varacaksınız. Hem günlük yemeklerinizde hem de özel gün sofralarınızda gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, herkese hitap eden bir lezzet. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin pratikliğine ve tadına hayran kalacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Bu kolay Çerkez tavuğu tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: * 1 adet bütün tavuk * 5 su bardağı su * 3 diş sarımsak * 1 çay kaşığı tuz * 1,5 su bardağı ceviz içi * 4 dilim bayat ekmek içi * 1,5 su bardağı tavuk suyu * 1/2 çay kaşığı karabiber * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Öncelikle tavuğu iyice yıkayın ve süzün. Ardından geniş bir tencereye tavuğu koyun ve üzerine 5 su bardağı suyu ekleyerek pişirmeye başlayın. Tavuğun yumuşaması için orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Bu esnada sarımsakları ince ince doğrayın. Ceviz içlerini, bayat ekmek içlerini ve sarımsakları bir mutfak robotunda veya havanda iyice ezin. Püre haline gelene kadar işlemeye devam edin. Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın ve üzerine kırmızı biber ekleyerek kısık ateşte kavurun. Daha sonra, hazırladığınız ceviz-ekmek karışımını kavurma tenceresine ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Tavuk suyu ve baharatları ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Haşlanan tavuğu tencereden çıkarıp, parçalar halinde ayırın. Hazırladığınız sosu tavuk parçaları üzerine dökün ve iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Yanına pilav ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
İpuçları
Daha yoğun bir lezzet için ceviz içlerini biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Bayat ekmek yerine, kuru ekmek içi de kullanabilirsiniz. İsteğe göre, sosun içine biraz daha kırmızı biber ekleyerek acılığını artırabilirsiniz. Ayrıca, sosun kıvamını ayarlamak için biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!