Nefis Bir Lezzet: Basma Yemeği
Yapılışı oldukça kolay ve çok lezzetli bir basma yemeği tarifiyle karşınızdayız. Özbek mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan basma, her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Bu tarifte, et, sebze ve baharatların uyumlu bir dansını deneyimleyeceksiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcak ve doyurucu bir yemek arıyorsanız, basma yemeği tam size göre. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak! Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Hazırlanışı da oldukça pratik, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
* 250 gram kuzu eti (koyun eti yerine de kullanılabilir)* 3 adet kuru soğan
* 1 adet havuç
* 1-2 dal taze maydanoz
* 5 adet orta boy patates
* 5 diş sarımsak
* 5-6 yaprak yeşil lahana
* 2-3 adet kırmızı sivri biber
* 4-5 adet domates
* 50 gram kuyruk yağı (veya sıvı yağ)
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı