Nefis Havuç Kabak Tarator
Hem ekonomik hem de pratik bir meze arayışındaysanız, bu havuç kabak tarator tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Özellikle yaz aylarında serinletici ve hafif bir seçenek sunuyor. Az malzemeyle sofralarınıza renk ve lezzet katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Bol sebzeli ve sağlıklı yapısıyla da gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Malzemeler:
Sebze Karışımı için:
- 4 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy kabak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurt Sosu için:
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanış:
Öncelikle havuçları ve kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun. İsteğe bağlı olarak rendeleyebilir veya ince ince doğrayabilirsiniz. Ardından, geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız havuç ve kabakları tavaya alın ve tuz ekleyerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri soğumaya bırakın. Bu sırada yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın. Soğuyan sebzeleri yoğurt sosuyla birleştirip, karıştırın. Son olarak, üzerine kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve toz kırmızı biberi serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!