Lezzetli Bir Meze: Kızarmış Brüksel Lahanası

Bu tarif, hafif ve lezzetli bir meze arayanlar için mükemmel bir seçenek. Kızarmış Brüksel lahanasının çıtır çıtır dokusu ve cevizli yoğurtlu sosun enfes aroması, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için ideal. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu meze, çeşitli yemeklerle mükemmel uyum sağlar. Özellikle et yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcı olur. Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz!

Malzemeler

Kızarmış Brüksel Lahanası için:

  • 12 adet Brüksel lahanası
  • 1 tutam tuz
  • 5 adet sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 avuç ceviz (kırılmış)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Cevizli Yoğurtlu Sos için:

  • 4 yemek kaşığı manda yoğurdu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
  • 1 tutam dereotu (kıymış)
  • 1 tutam maydanoz (kıymış)
  • 1 avuç nar tanesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış

Kızarmış Brüksel Lahanası:

Öncelikle Brüksel lahanalarını yıkayıp ikiye bölün. Sarımsağı incecik kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve Brüksel lahanalarını ekleyip, orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyip, kırılmış cevizleri de ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.

Cevizli Yoğurtlu Sos:

Ayrı bir kapta manda yoğurdunu, kıyılmış taze soğanı, dereotunu, maydanozu, nar tanelerini ve zeytinyağını karıştırın. Tuz ekleyerek lezzetini ayarlayın.
Kızarmış Brüksel lahanalarını servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız cevizli yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!