Nefis Bir Lezzet: Kızarmış Ravioli

İncecik açılmış hamurla hazırlanan bu raviolier, farklı bir yöntemle, kızartılarak servis ediliyor. Lor peyniri ve cevizin muhteşem uyumu, çıtır çıtır bir dış kabukla buluşuyor. Hazırlaması zahmetli görünse de, sonuç aldığınızda emeğinize değdiğini göreceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz için özel günlerde tercih edebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bol baharatlı ve aromatik sosu, raviolierin lezzetini kat be kat artırıyor. İşte enfes kızarmış ravioli tarifi...

Malzemeler: Hamur ve İç Harç

Hamur İçin:

* 300 gram un
* 200 gram irmik unu
* 5 adet yumurta
* 1/2 çay kaşığı tuz

İç Harç İçin:

* 200 gram lor peyniri
* 50 gram ince çekilmiş ceviz içi

Malzemeler: Sos ve Kızartma

Sos İçin:

* 3 adet büyük boy domates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy kuru soğan (kıyılmış)
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1/4 su bardağı su
* 1/2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı kekik
* 1/2 tatlı kaşığı fesleğen
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker

Kızartma İçin:

* 2 su bardağı ayçiçek yağı
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* 1/2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanış: Adım Adım

Öncelikle hamur malzemelerini yoğurarak başlayalım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz. Hamuru en az 30 dakika dinlendirdikten sonra ince ince açıyoruz. İç harç için lor peynirini ve cevizi karıştıralım. Açtığımız hamurdan yuvarlak parçalar kesip iç harcı koyarak kapatıyoruz. Ardından galeta unu, süt ve yumurta sarısını karıştırarak kızartacak şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız raviolleri bu karışıma bulayıp bol kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrı bir tavada soğanı ve sarımsağı kavuralım. Domatesleri, baharatları ve salçayı ekleyip, su ve sirke ile birlikte güzelce pişirelim. Kızarmış raviolleri sosla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!