Bu enfes fish and chips tarifinde ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: * Balık: 600 gram beyaz etli balık filetosu (örneğin mezgit) * Patates: 4 adet orta boy patates * Kızartma için: 3 su bardağı sıvı yağ * Hamur için: 3/4 su bardağı un, 1/2 su bardağı mısır nişastası, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu, 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 su bardağı maden suyu * Balığı marine etmek için: 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz * Bezelyeli garnitür için: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı bezelye, 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber, muskat rendesi, taze nane * Turşulu sos için: 1/4 adet kırmızı soğan, 4 adet kornişon turşu, 2 yemek kaşığı kapari, 4 dal dereotu, karabiber
Fish and Chips Hazırlanışı
Öncelikle patatesleri soyup, istediğiniz kalınlıkta doğrayın. Ardından bol suda yıkayıp, iyice kurulayın. Kızartma için uygun sıcaklıkta yağda patatesleri altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızarmış patatesleri kağıt havlu üzerinde süzün. Bu işlem sırasında, balığınızı marine etmeye başlayabilirsiniz. Yumurta sarısı, hardal, pirinç sirkesi ve sıvı yağı bir kapta çırpın. Tuz ekleyip karıştırın. Balık filetolarını bu karışıma batırıp, bir süre marine edin. Hamur için unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu ve pirinç sirkesini bir kapta karıştırın. Sonrasında maden suyunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Marinasyon aşamasından sonra, balık filetolarını hamura batırıp, kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızarmış balıkları da kağıt havlu üzerinde süzün. Bezelyeli garnitür için tereyağını eritin, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Bezelyeyi, suyu, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip pişirin. Son olarak taze nane ilave edip, karıştırın. Turşulu sos için, kırmızı soğanı, kornişon turşusunu, kapariyi ve dereotunu incecik doğrayın. Karabiber ekleyip karıştırın. Sıcak fish and chips'inizi, bezelyeli garnitür ve turşulu sos ile servis edin.
Servis Önerileri
Fish and Chips'inizi limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında farklı soslar da deneyebilirsiniz. Tarifimizde önerilen turşulu sosun yanında, tartar sos veya ketçap da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!