Muhteşem Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Klasik tarçınlı cevizli kurabiye tarifine yeni bir soluk getirdik! Özel bir karışımla üzerini kaplayarak, lezzetini ikiye katladık. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kıyır kıyır, ağızda dağılan enfes kurabiyeler elde edeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına bayılacak. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu lezzetli kurabiyeleri denemeden geçmeyin. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilen malzemelerden oluşuyor. Siz de bu enfes kurabiyeleri yaparak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Malzemeler: Kurabiye Hamuru
250 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta akı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı (tepeleme) tarçın, 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi ve 4,5 su bardağı un gerekli malzemeler arasındadır. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde etmeniz önemlidir. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlamanız gerekebilir. Tereyağının oda sıcaklığında olması, hamurun daha güzel bir kıvamda yoğrulmasını sağlar.
Malzemeler: Üzeri İçin
2 tatlı kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri, kurabiyelerin üzerine serpilmek üzere hazırlanan özel karışımın malzemeleridir. Bu karışım, kurabiyelere eşsiz bir aroma ve lezzet katmaktadır. Pudra şekerinin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fazla pudra şekeri kullanmanız durumunda kurabiyeler daha tatlı olacaktır. Bu karışımı hazırladıktan sonra, kurabiyeleri fırından çıkardıktan hemen sonra üzerine serpin.
Hazırlanışı
Öncelikle tüm kurabiye hamuru malzemelerini (250 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 yumurta akı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı ceviz içi ve 4,5 su bardağı un) bir kapta iyice yoğurun. Hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Daha sonra ayrı bir kapta 2 tatlı kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırın. Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine bu karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin.