Nefis Bir Lezzet: Hurma Özlü Islak Kurabiye

Ağızda dağılan, enfes bir hurma özlü ıslak kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu kolay tarif sayesinde, kısa sürede misafirlerinizi etkileyecek, unutamayacakları bir kurabiye deneyimi sunabilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız tam buğday unu, kurabiyeye hem lezzet hem de sağlıklı bir dokunuş katıyor. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Siz de bu eşsiz lezzeti denemek ve sevdiklerinizle paylaşmak için hemen mutfağa koşun! Malzemeler oldukça basit ve büyük ihtimalle zaten mutfağınızda mevcut. Hazırlık süreci ise oldukça keyifli ve kolay.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 2 su bardağı tam buğday unu
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı nişasta
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya özü

Malzemeler: Hurma Özlü Karışım

* 1 su bardağı hurma özü
* 1/2 çay bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağını ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın. Vanilya özünü de ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta, unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yoğurma işlemini elinizle veya mikser kullanarak yapabilirsiniz. Hamur kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı hafifçe unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Kalıplar ile kurabiye şekilleri çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer hamur parçasıyla da aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız hurma özlü karışımı kurabiyelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!