Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye

Evde yapılan tuzlu kurabiye tarifleri çok olsa da, bu tarifle pastanelerdeki lezzeti yakalayacaksınız. Kırılgan ve ağızda dağılan dokusuyla, bu tuzlu kurabiyeler çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolaylıkla bulunabilir. Hazırlık aşaması da oldukça pratik. Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Özel günlerde ikram edebileceğiniz şık bir sunumla da oldukça etkileyici olacaktır.

Malzemeler: Hamur İçin

125 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı çörek otu, 1/2 paket kabartma tozu ve 3-3,5 su bardağı un.

Malzemeler: Üzeri İçin

1 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 1 yemek kaşığı çekirdek içi (susam, ayçiçeği vb.)

Hazırlanışı

Öncelikle tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, pudra şekerini, üzüm sirkesini, tuzu, mahlep'i, çörek otunu ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta ince bir şekilde açın. Dilediğiniz şekillerde kurabiyeleri kesin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, pekmezi ve çörek otunu karıştırın. Kurabiyelerin üzerine bu karışımı sürün ve üzerine çekirdekleri serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin ve servis edin.