Nefis Çörek Otlu Kurabiyeler

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ağızda dağılan kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler için enfes bir tarif. Bu pratik tarifi uygulayarak, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça basit ve kısa sürede tamamlanıyor. Malzemeler genellikle evlerde bulunan malzemeler olduğu için, hemen başlayabilirsiniz. Kurabiyelerin lezzetini artırmak için, kaliteli tereyağı kullanmanız önerilir. Çörek otunun hafif acımsı tadı ile tuzun mükemmel uyumu, bu kurabiyeleri benzersiz kılıyor. Sıcak çayınızın yanında harika bir ikram olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 adet yumurta beyazı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı (tepeleme) tuz
* 1/2 paket kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı çörek otu* 2-2,5 su bardağı un
* 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Hazırlanış

Öncelikle, yumuşamış tereyağını derin bir kapta çırpın. Ardından yumurta beyazını, sıvı yağı, elma sirkesini, şekeri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve çörek otunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu enfes çörek otlu tuzlu kurabiyeleri, sıcak çay, kahve veya soğuk içeceklerle birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, pikniklerde veya partilerde de harika bir atıştırmalık olacaktır.