Nefis Bir Lezzet: Mısır Gevrekli Kurabiye

Çay saatlerinizin yeni favorisi olacak bu enfes mısır gevrekli kurabiyeler, tadıyla olduğu kadar kıtır kıtır dokusuyla da sizi kendine hayran bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, klasik kurabiye hamuruna eklenen mısır gevreği, kurabiyelere eşsiz bir lezzet ve doku katıyor. Çikolata ve ceviz parçalarıyla zenginleştirilen bu tarif, hem büyükler hem de çocuklar için ideal bir ikram seçeneği. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde afiyetle tüketebileceğiniz bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir lezzet olacağına eminiz. Deneyip bize de yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Gerekli Malzemeler

Bu lezzetli mısır gevrekli kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Hamur İçin:* 1/2 paket margarin
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı damla çikolata
* 1 avuç ceviz
* 1 çay bardağı mısır gevreğiÜzeri İçin:* 1 adet yumurta beyazı
* 2 çay bardağı mısır gevreği

Hazırlanış

İşte adım adım enfes mısır gevrekli kurabiyelerinizin hazırlanışı:
1. Öncelikle, hamur malzemelerinin tümünü (margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, un, vanilya, kabartma tozu, damla çikolata, ceviz ve 1 çay bardağı mısır gevreği) bir kapta iyice yoğurun. Eğer çok sertse, azar azar biraz daha sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamını ayarladıktan sonra, şekil vermeye başlayabilirsiniz.
2. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
3. Yumurta beyazını çırpın ve yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine sürün. Ardından, 2 çay bardağı mısır gevreğinin içine yuvarlayarak kurabiyelerin üzerini kaplayın.
4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra, kurabiyeler tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.