Muhteşem Bir Lezzet: Kıtır Kabuklu Elmalı Turta

Tadına, dokusuna ve enfes kokusuna hayran kalacağınız, mis gibi elmalı bir turta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, kıtır bir kabuk ve lezzetli elma dolgusunun mükemmel uyumunu yakalayacaksınız. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu turta, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı alternatifi. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu tarif için hemen malzemeleri hazırlayın ve mutfağa dalın!

Malzemeler

Kıtır Kabuk İçin:

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 tutam tuz

Elmalı İç Harç İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet orta boy yeşil elma (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam tuz

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanış

1. Kıtır Kabuk: Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını, unu, pudra şekerini ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra yumurtayı ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
2. Elmalı İç: Tereyağını bir tavada eritin. Soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları, limon suyu, esmer şeker, toz şeker, tarçın, mısır nişastası ve tuzla birlikte tavaya ekleyin. Orta ateşte, elmalar yumuşayana ve karamel kıvamına gelene kadar pişirin.
3. Birleştirme: Dinlenen hamuru yağlanmış yuvarlak bir tart kalıbına yayın. Elmalı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
4. Sunum: Fırından çıkardıktan sonra, ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında dondurma veya krema ile birlikte de servis edebilirsiniz. Bu elmalı turta tarifiyle, unutulmaz lezzetler yaratacaksınız.

Tarif Püf Noktaları

Bu kıtır kaplamalı elmalı turta tarifinde; elmaların iyice yumuşaması ve karamelize olması için yeterli süre pişirmeye özen gösterin. Hamuru çok fazla yoğurmayın, kulak memesi kıvamına gelmesi yeterli olacaktır. Fırında pişirme süresi, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden pişirme esnasında kontrol etmenizde fayda var. Afiyet olsun!