Süt ve Kremasız Lezzet: Kıtır Ekmekli Domates Çorbası
Herkese merhaba! Bugün sizlerle son derece pratik ve ağızda dağılan bir domates çorbası tarifi paylaşıyorum. Süt ya da krema kullanmadan hazırlanan bu çorba, hem hafifliği hem de kıtır ekmeğin verdiği lezzet şöleni ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri her evde bulunan basit ürünlerden oluşuyor ve yapımı oldukça kolay. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorbayı, farklı baharatlar ekleyerek kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir öğün seçeneği. Hadi, birlikte bu enfes lezzeti hazırlayalım!
Malzemeler: Çorba İçin
2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 adet orta boy domates (küp doğranmış), 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 litre su. Bu malzemelerle enfes bir domates çorbası elde edeceksiniz. Domateslerin olgunluğuna göre tuz miktarını ayarlayabilirsiniz. Soğanı kavururken, hafifçe kızarana kadar kavurmanız daha iyi bir aroma sağlayacaktır. Salçaları eklerken, yağda birkaç dakika kavurarak acımsı tadını azaltabilirsiniz. Suyu azar azar ekleyerek çorbanızın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler: Kıtır Ekmek İçin
1 adet bayat pide (küçük küpler halinde doğranmış), 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane. Pidenizi küçük küpler halinde doğrayarak daha kıtır bir sonuç elde edebilirsiniz. Baharat miktarını dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz. Farklı baharatlar deneyerek kendi özel kıtır ekmeğinizi oluşturabilirsiniz. Sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Pidenizi fırında kızartırken, arada bir karıştırarak eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Kızaran pidelerinizi çorbanıza ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hazırlanışı
Öncelikle, tereyağını eritip unu ekleyerek açık sarı bir renk alana kadar kavurun. Daha sonra, kıyılmış soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesleri, salçaları, tuzu ve karabiberi ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Son olarak, suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu sırada, küp doğranmış bayat pideleri sıvı yağ, pul biber, kekik ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen domates çorbasını kaselere paylaştırın ve üzerine kıtır ekmekleri ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!