Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklığınızı güçlendirecek nefis bir bal kabağı çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu lezzetli çorba, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici. Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan bal kabağı, A vitamini ve lif açısından zengin içeriğiyle biliniyor. Bu tarifiyle hem sağlıklı bir yemek yemiş olacak, hem de damak zevkinize hitap eden bir lezzete ulaşacaksınız. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu çorba, tüm ailenin beğenisini kazanacak. Sıcak bir ekmekle birlikte servis ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

Bu enfes bal kabağı çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilogram bal kabağı, 1 adet orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı un, 8 su bardağı su, 1 çay bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 yemek kaşığı biber salçası.

Hazırlanışı

Öncelikle bal kabağını soyup, küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Küp doğranmış bal kabağını, suyu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, kekiği, nane, kırmızı toz biberi ve biber salçasını tencereye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 20 dakika, bal kabağı yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya çırpıcı ile pürüzsüz hale getirin. İsteğe göre sıcak servis yapın. Afiyet olsun!