Kışın Vazgeçilmezi: Pırasa

Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan pırasa, vitamin ve mineral deposudur. Bu enfes sebzeyi kullanarak hazırlayacağımız kıymalı pırasa yemeği tarifiyle, hem damaklarınızı şenlendirecek hem de vücudunuza faydalı bir yemek hazırlayacaksınız. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetlidir. Aileniz ve sevdikleriniz bu yemeğe bayılacaklar. Sofralarınızın şıklığına şıklık katacak bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir. Siz de bu lezzetli yemeği deneyerek kış günlerinize sıcaklık katabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. İşte, püf noktalarıyla birlikte tarifimiz.

Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte, lezzetli kıymalı pırasa yemeği için gerekli malzemeler:

  • 150 gram kıyma
  • 4 sap pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • (İsteğe bağlı: Karabiber, pul biber)

Hazırlanışı

Öncelikle pırasaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Havuçları da küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyip, kıymayı kavurun. Kıyma hafifçe kızarınca, doğranmış havuçları ve pırasaları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika birlikte kavurun. Domates salçasını ilave edip, 1 dakika daha kavurun. Ardından, pirinci ve tuzu ekleyin. Üzerine sıcak su veya et suyu ekleyip, pırasaların yumuşayana kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!