Topalak Çorbası: Kış Aylarının Vazgeçilmezi
Doyurucu ve besleyici topalak çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir seçenek. Bu tarifle evinizde kolayca hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir çorba hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve erişilebilir olup, hazırlama süreci de oldukça pratiktir. Çorbanın kıvamı ve lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine ve doğru ölçülerde kullanılmasına bağlıdır. Özellikle baharatların ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Deneyerek kendinize özgü bir topalak çorbası tarifi oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
* 1 su bardağı haşlanmış nohut* 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
* 2 adet büyük diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 fincan sıvı yağ
* 2 litre su
* 1 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 silme tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam kırmızı tatlı toz biber
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 1 büyük çay bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 0.5 çay bardağı un
* 1 çay kaşığı (silme) nane
* 0.5 çay kaşığı kimyon