Muhteşem Bir Çikolata Kaplı Rulo Pasta
Hazır pastalara taş çıkartacak kadar lezzetli ve kusursuz bir rulo pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde, kekin asla kırılmaması garantilidir. İnanılmaz yumuşak ve lezzetli keki, kremalı iç harcı ve çikolata kaplamasıyla sevdiklerinizi büyüleyeceksiniz. Pratik hazırlanmasıyla da zamanınızdan tasarruf edeceksiniz. Tarifimizi denemeden önce gerekli malzemeleri temin etmeyi unutmayın. Sonuçtan çok memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pastayı çok sevecekler. Hemen yapmaya başlayın ve keyfini çıkarın!
Kek Malzemeleri
4 adet büyük boy yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı nişasta, 1/2 çay bardağı un, 1/2 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ, 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) süt, 2 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu kullanacağız. Bu malzemeleri iyice karıştırarak kek hamurunu hazırlayacağız. Hamurumuzu önceden ısıtılmış fırında pişireceğiz. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu nedenle kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini yapmayı unutmayın. Kek soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra keki dikkatlice rulo yapacağız. Kekin kırılmaması için bu aşamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Hazırlık aşamasında kekin biraz soğuması önemlidir. Sıcakken rulo yapmaya çalışırsanız kekiniz kırılabilir.
Krema ve Çikolata Kaplama
Krema için 1 paket pasta kreması ve 1,5 su bardağı sütü kullanacağız. Malzemeleri paket üzerinde belirtilen talimatlara göre çırpın. Pürüzsüz ve kıvamlı bir krema elde etmeniz gerekiyor. Çikolata kaplaması için ise 200 gram çikolatayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile benmari usulü eritiyoruz. Çikolata eridikten sonra kekimizi bu karışımla kaplayacağız. Çikolatanın tamamen erimesi ve pürüzsüz bir kıvam alması önemlidir. Çikolatayı çok fazla ısıtmamaya dikkat edin, çünkü bu durum çikolatanın yanmasına neden olabilir. Çikolata kaplaması, pastamıza hem lezzet hem de güzel bir görünüm katacaktır.
Rulo Pasta Hazırlama
Öncelikle kek malzemelerini bir kapta iyice çırpın. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve dikkatlice rulo yapın. Rulo halindeki pastayı hazırladığınız çikolata sosuyla kaplayın. Son olarak, pastanızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine fındık, fıstık gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!