Lezzetli ve Pratik Poğaça Tarifi

Çay saatleriniz ve kahvaltılarınıza eşlik edecek muhteşem bir tepsi poğaçası tarifiyle karşınızdayız. Kelepçeli kalıpta hazırlanan bu poğaçalar, kıvamı ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz, yoğun günlerinizde bile pratik bir şekilde lezzetli poğaçalar yapmanızı sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçalara bayılacak. Hem görsel olarak şık hem de tadı mükemmel olan bu poğaçalar, her ortam için ideal bir ikram seçeneği. Siz de denediğinizde, bu tarifin ne kadar pratik ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. Unutmadan, poğaça hamurunuzu yoğururken unu azar azar eklemeyi unutmayın, hamurun kıvamını iyi ayarlamanız önemlidir.

Malzemeler: Nefis Poğaçanın Sırrı

* 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı mahlep
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3,5 - 4 su bardağı un
* 1 kase peynir (tercihinize göre beyaz peynir, kaşar peyniri veya lor peyniri kullanabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı çörek otu
* 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanışı: Adım Adım Poğaça Yapımı

Öncelikle, yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, mahlep, sirke, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve üzerine peynir serpin. Ruloya sararak, dilimler halinde kesin ve kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!