Nefis Bir Lezzet: Kaymaklı Kemalpaşa
Küçük boyutuna rağmen büyük bir lezzete sahip olan Kemalpaşa tatlısını, kaymak ve tahinle bambaşka bir boyuta taşıyoruz. Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan bu tatlı, bu tarifimizle çok daha özel hale gelecek. İçerisindeki kaymak, ağızda dağılan yumuşaklığıyla, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Üzerindeki tahin ve fındık kırığı ise tatlıya eşsiz bir aroma ve çıtır çıtır bir doku katacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tatlıya bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif. Sizi şımartmaya hazır olun!Malzemeler ve Hazırlanışı
Bu enfes Kemalpaşa tatlısını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 paket Kemalpaşa tatlısı, 3,5 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 100 gram kaymak, 3-4 yemek kaşığı tahin ve 2 yemek kaşığı fındık kırığı.Öncelikle, Kemalpaşa tatlılarını, 3,5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su ile birlikte orta ateşte kaynatın. Şeker eriyip şurup kıvamını alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra, Kemalpaşa tatlılarını şuruptan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıları kaymak ile harmanlayın. Son olarak, üzerine tahin ve fındık kırığı serpip servis edin. Bu kadar basit!