Nefis Bir Akşam Yemeği Salatası

Bu tarifle, akşam yemeklerinizde sunabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir süzme yoğurt yatağında kabaklı köz biber salatası hazırlayacaksınız. Taze ve hafif yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu salata, hem pratik hem de oldukça besleyici. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta yeni başlayanlar için bile ideal. Malzemelerin tazeliğine dikkat ederek, daha da enfes bir sonuç elde edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında mevsim sebzeleriyle hazırlanması, salatanın lezzetini katlayacaktır. Deneyerek kendinize göre küçük değişiklikler yapabilir, tarifinizi kişiselleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 3 adet orta boy kabak- 2 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve kullanılabilir)
- 1 kase tam yağlı süzme yoğurt- 1 avuç ceviz içi (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (tercihen sızma)
- 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kabakları yıkayıp soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve kabakları yumuşayana kadar soteleyin. Közlenmiş biberleri de küçük parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir kapta süzme yoğurtu, kıyılmış sarımsak, tuz ve ince kıyılmış cevizleri karıştırın. Sotelenmiş kabakları ve doğranmış biberleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Hazırladığınız salatanızı servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Süzme yoğurt yatağı üzerine salatanızı yerleştirebilir ve taze otlarla süsleyebilirsiniz. Bu salata, hem sıcak hem de soğuk servis edilebilir.