Lezzetli ve Sağlıklı Kabaklı Dereotlu Muffin

Besin değeri yüksek, enfes bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir tarif: Kabaklı Dereotlu Muffin! Mısır unu ile hazırlanan bu tarifte bolca kabak, taze dereotu ve fesleğen bulunuyor. Hafif, yumuşak dokusuyla ve eşsiz aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, pratikliği ile de dikkat çekiyor. Hazırlaması oldukça kolay olan kabaklı muffinler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenek. Bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Deneyip, lezzetine kendiniz de şahit olabilirsiniz.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru İçin

* 3 adet yumurta
* 45 gram toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 500 gram mısır unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Malzemeler: Kabak ve Baharatlar

* 1/2 adet kabak (rendelenmiş)
* 1/4 demet dereotu (kıyılmış)
* 10 dal fesleğen (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle, yumurta, şeker, süt, mısır unu, kabartma tozu, tuz ve zeytinyağını derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Ayrı bir kapta rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, fesleğen, tuz, karabiber ve pul biberi birleştirin. Kabak karışımını hamura ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen muffinleri fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!