Muhteşem Bir Akşam Yemeği
Fesleğenli patates püresi, ızgara kaya levreği ve deniz börülcesi salatası... Bu üçlü, şenlik havasında bir akşam yemeği için mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor. Lezzetli ve görsel şölen sunan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak için mutlaka denemelisiniz. Tarifin her aşaması kolaylıkla takip edilebilir ve malzemeler oldukça erişilebilir. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğu için kısa sürede sofranızı süsleyebilir. Siz de özel bir akşam yemeği planlıyorsanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifin her adımını dikkatlice uygulayarak mükemmel bir lezzete ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!Kaya Levreği için Malzemeler
200 gram kaya levreği filetosu, tuz ve karabiber.Patates Püresi İçin Malzemeler
250 gram patates, 30 gram krema, 30 gram fesleğen, tuz ve karabiber. Patatesleri haşlayın, püre haline getirin ve krema ve fesleğen ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.Deniz Börülcesi Salatası İçin Malzemeler
100 gram ayıklanmış ve kısa süre haşlanmış deniz börülcesi, 1 adet haşlanmış baby turp, 1 küçük kök taze zencefil (rendelenmiş), 1/4 demet taze roka yaprağı, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı toz beyaz biber, 1/2 çay kaşığı kuru lavanta. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. İsterseniz sos olarak pirinç sirkesi, susam yağı, bal, beyaz şarap sirkesi, soya sosu, tane hardal, limon suyu, zeytinyağı, Maldon deniz tuzu ve karabiberi kullanabilirsiniz. Malzemeleri ayrı ayrı veya birlikte kullanarak kendi sosunuzu oluşturabilirsiniz.Hazırlanışı
1. Kaya levreği filetolarını tuz ve karabiber ile baharatlayın ve ızgarada pişirin.2. Patates püresini hazırlayın.
3. Deniz börülcesi salatasını hazırlayın.
4. Pişen kaya levreği, patates püresi ve deniz börülcesi salatasını aynı tabakta servis edin.