Tarif Hakkında

Bu tarifte, püf noktalarıyla birlikte dikkatlice temizlenmiş kabuklu jumbo karidesleri ızgarada pişirmeyi ve ardından lezzetli bir soya sosuyla buluşturmayı öğreneceksiniz. Tarif, basit malzemeler ve adımlarıyla kısa sürede hazırlanabilir. Hem hafta içi akşam yemekleri için hem de hafta sonu özel bir öğün için idealdir. Deneyimli aşçılar için hızlı ve pratik bir seçenekken, yeni başlayanlar için de kolaylıkla uygulanabilir bir tariftir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes karides lezzetine bayılacak. Size enfes bir tat deneyimi sunacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları da tarifte bulabilirsiniz.

Malzemeler

Karidesler İçin:

* 4 adet jumbo karides* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Soya Sosu Marinasyonu:

* 2 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı

Karidesleri Hazırlama:

Öncelikle, jumbo karidesleri iyice temizleyin ve ayıklayın. Kabuklarını dikkatlice soyun, ancak kuyruklarını isteğe bağlı olarak bırakabilirsiniz. Ardından, karidesleri zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Bu işlem, karideslerin ızgara üzerinde yapışmasını önleyecek ve daha güzel kızarmalarını sağlayacaktır. Izgarayı orta ateşte önceden ısıtın.

Izgara ve Servis:

Hazırladığınız jumbo karidesleri önceden ısıtılmış ızgaranın üzerine yerleştirin. Her iki tarafını da yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Pişme süresi, karideslerin boyutuna ve ızgaranın ısısına göre değişiklik gösterebilir. Karidesler pembeleşene ve pişene kadar pişirmeye devam edin. Pişen karidesleri ızgaradan alın ve soya sosuyla tatlandırın. Sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, salata veya patates kızartması gibi garnitürler tercih edebilirsiniz.