Tarif Hakkında

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, besleyici ve doyurucu bir çorba tarifi sunuyoruz. Gendime çorbası, geleneksel yöntemlerle hazırlanan, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Aşurelik buğdayın kıvamı ve yoğurdun ferahlığıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilir. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı, özel günlerinizde de tercih edebilirsiniz. Hazırlanması pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile kolayca hazırlayabilirsiniz. Sıcak bir kase gendime çorbası, hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacaktır.

Malzemeler

İşte bu enfes çorbayı hazırlamak için gerekli malzemeler:

  • 1/2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Süslemek için taze nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Gendime çorbasını hazırlamak için öncelikle aşurelik buğdayı bol suda yıkayın ve 1 litre suda yumuşayana kadar pişirin. Pişen buğdayı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, unu ve tuzu çırpın. Daha sonra yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Pişen buğdayı püre haline getirin veya istediğiniz kıvamda bırakabilirsiniz. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı buğdaya ekleyip, kısa süre düşük ateşte karıştırarak pişirin. Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra, üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Hazırladığınız gendime çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Yanında sade ekmek veya pide ile de servis edebilirsiniz.