Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli bir sebzeli çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, pırasa, patates ve havuç gibi besleyici sebzelerin mükemmel uyumunu deneyimleyeceksiniz. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu çorba, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi, istediğiniz zaman kolayca hazırlayabilir ve sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle yiyebileceğiniz bu çorba, misafirlerinizi de etkileyecektir. Özellikle soğuk havalarda, vücudunuzu ısıtmak ve bağışıklığınızı desteklemek için ideal bir tercihtir. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

* 2 adet patates
* 2 adet havuç
* 2 dal pırasa
* 1/2 adet soğan
* 3 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yaprak taze fesleğen (veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Patatesleri ve havuçları yıkayıp soyun, küp küp doğrayın. Pırasayı ve soğanı ince ince doğrayın.
2. Geniş bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Doğranmış soğanı ve pırasayı ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar kavurun.
3. Patates ve havuçları tencereye ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun. Baharatların da kokusunun çıkması için birkaç dakika daha kavurmanızda fayda var.
4. Tavuk suyunu ve sıcak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
5. Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin veya tercihinize göre iri parçalı bırakabilirsiniz.
6. Tuz ve karabiberi ekleyip, tadına bakarak ayarlayın. Fesleğeni ekleyin ve karıştırın.
7. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Servis Önerisi

Kış sebzeli çorbanızı, bir dilim ekmekle veya kuru ekmekle birlikte servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık yoğurt veya krema da ekleyebilirsiniz.