Tarif Hakkında
Kış aylarının vazgeçilmezi, içinizi ısıtan ve doyurucu bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu nefis terbiyeli tavuk haşlama çorbası, soğuk günlerde sizi ısıtacak ve enerjinizi yükseltecek. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay olan bu tarif, mutfağınıza pratik bir çözüm sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes çorbayı çok sevecek. Tarifimizi adım adım takip ederek, kısa sürede mükemmel bir tavuk haşlama çorbası hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Hazırsanız, başlayalım!
Malzemeler
Çorba İçin:
- 5-7 adet tavuk baget
- 3 adet patates (küp doğranmış)
- 4 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (kıyılmış)
- 2 diş sarımsak (kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
Terbiyesi İçin:
- 1/2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı
Öncelikle, tavuk bagetleri ve doğranmış patatesleri, havuçları, soğanı ve sarımsağı geniş bir tencereye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip, hafifçe kavurun. Sonrasında 5 su bardağı suyu, tuzu, karabiberi ve zerdeçalı ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika, tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Tavuklar piştikten sonra, bir kepçe yardımıyla çorbadan alarak, didikleyin. Didiklediğiniz tavukları tekrar çorbaya ekleyin. Terbiye için, unu 1 su bardağı su ile iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya yavaşça terbiyeyi ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. En son olarak limon suyunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!