Muhteşem Bir Lezzet: Volcano Kek

Bu tarifle, içi çikolata dolu, enfes bir volcano kek hazırlayacaksınız. Her lokmada ağzınızda dağılan çikolata ve kekin mükemmel uyumu sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olduğu için, deneyim seviyenize bakılmaksızın rahatlıkla yapabilirsiniz. İster çay saatlerinizin yıldızı olsun, ister sevdiklerinize özel bir sürpriz olsun, bu kek her durumda mükemmel bir seçim. Malzemeleri bir araya getirip basit adımları takip etmeniz yeterli. Sonuç ise, misafirlerinizin damak çatlatan bir lezzet şöleni yaşamasını sağlayacak. Hazırlık süresi oldukça kısa ve sonuç inanılmaz lezzetli olacaktır. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum!

Gerekli Malzemeler

* 150 gram bitter çikolata
* 125 gram tereyağı
* 2 adet yumurta
* 2,5 yemek kaşığı toz şeker
* 2,5 tepeleme yemek kaşığı un
* 1/2 paket vanilin

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle, bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Tamamen eridiğinden emin olun. Bu aşamada çikolatanın yanmamasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra, yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Çırpma işlemi, karışımın kabarmasını sağlayacaktır. Daha sonra, erimiş çikolata-tereyağı karışımını yumurta ve şeker karışımına yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Un ve vanilyayı da ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı, yağlanmış ve unlanmış bir kaba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Volcano kekinizi, dondurma, krema veya taze meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu, kekinizin lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!