Nefis Pırasalı Börek Tarifi

Hazır yufka kullanarak çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, az malzemeyle çok kişiyi doyuracak bu pırasalı börek tarifi, pratikliği ve lezzetiyle mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak. Yumuşacık hamuru ve enfes pırasa iç harcıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes böreği çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için acemi aşçılar için de mükemmel bir tercih. Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifle, mutfakta geçirdiğiniz zamanı en aza indirgeyerek daha fazla vaktinizi sevdiklerinizle geçirebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir süre içinde fırından sıcak sıcak, çıtır çıtır bir börek çıkaracaksınız. Mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

Pırasa Harcı İçin:

  • 2 sap pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı lor peyniri
  • 2 adet yufka

Börek Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Süsleme İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanış

Öncelikle pırasaları ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ekleyip karıştırın. Daha sonra ılımaya bıraktığınız pırasaların içine lor peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız pırasa harcını bir kenara alın. Yufkaları tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız harcı yayın. Yufkayı rulo yaparak fırın tepsisine yerleştirin. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın ve böreğin üzerine sürün. Yumurta sarısı, çörek otu ve susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Bu enfes pırasalı börek tarifini denediğinizde, lezzetine kendiniz de hayran kalacaksınız!

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilen bu börek, yanında ayran veya cacık ile mükemmel bir uyum yakalar. İsterseniz yanında farklı salata çeşitleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca, farklı mevsim sebzeleriyle de harcı zenginleştirebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir tarif yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!