Nefis Mantı Makarna: Hazırlanışı Çok Kolay!

Hamur işleriyle uğraşmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız. Bu mantı makarna tarifi, lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak. İşten eve geldiğinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir akşam yemeği alternatifi. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Malzemeleri bir araya getirmek ve pişirmek çok kısa sürecek. Pratikliği ve lezzetiyle mutfağınızın yeni gözdesi olacak bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal. Özellikle de vaktinizin kısıtlı olduğu günlerde imdadınıza yetişecektir.

Malzemeler: Hazırlıklar Başlıyor!

* ½ paket makarna (tercihen kısa boy)
* 250 gram kıyma
* 1 adet ince doğranmış kuru soğan
* 1 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 kase yoğurt (tercihen koyun veya keçi sütü yoğurdu)
* 2 diş sarımsak (yoğurt için)
* 1 tutam sumak
* 1 tutam kuru nane
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Pişirme Süreci: Adım Adım

Öncelikle, makarnanızı paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayıp süzün. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, kıymayı ekleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Kıyma hafifçe kızarınca, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin. Kısa süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Haşlanmış makarnanızın üzerine kıymalı harcı ekleyip karıştırın. Yoğurt için; yoğurdu, sarımsağı, sumağı ve kuru naneyi bir kapta iyice karıştırın. Mantı makarnanızı yoğurtlu sosla birlikte servis edebilirsiniz. Üzerine bir miktar kızarmış tereyağı ve pul biber ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!