Lezzetli Havuçlu Şehriye Çorbası
Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, klasik şehriye çorbasına havuç ve dereotu ile enfes bir lezzet katacak. Bu pratik ve besleyici çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Hem hafif hem de doyurucu olmasıyla her mevsim sofralarınızı şenlendirecek. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcak bir kase şehriye çorbası arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolayca bulunabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, her yaş grubuna uygun, lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi. Deneyip, beğeneceğinizden eminiz!
Malzemeler
Bu enfes havuçlu şehriye çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 çay bardağı tel şehriye, 2,5 yemek kaşığı un, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı et suyu veya sebze suyu, 5 su bardağı su, 1/2 adet limon suyu, 10 dal dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı
Öncelikle, soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Havucu da küp küp doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Doğradığınız havucu ekleyip, 5 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Unu ekleyip, kısa süre kavurun. Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Dereotunu da ekleyip, 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!