Güveçte Menemen: Kahvaltınızın Yeni Yıldızı

Sabah kahvaltılarınıza lezzet katacak, enfes bir güveçte menemen tarifiyle sizlerleyiz. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu menemen, kısa sürede sofralarınızda yerini alacak. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında tercih edebileceğiniz bu tarif, farklı bir deneyim sunuyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra yapmanız gerekenler oldukça basit. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 1 adet orta boy soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 su bardağı kıyma
* 3 adet orta boy yeşil biber
* 2 adet orta boy kapya biber
* 3 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 6 adet yumurta
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış yeşil ve kapya biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Üzerine doğranmış domatesleri, domates salçasını, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın. Malzemeleri 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ardından, karışımı fırına dayanıklı bir güvece aktarın. Yumurtaları güveç kabına kırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri kızarana ve yumurtalar pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Güveçte menemeninizi yanında ekmek, taze yeşillik ve tercihen ayran ile servis edebilirsiniz.