Fırında Yufkalı Şiş Kebap: Lezzetli Bir Yemek

Nefis yufkaların arasına sarılmış, enfes köfteler fırında pişiriliyor. Üzerine ise nefis bir domates sosu ve yoğurt gezdiriliyor. Bu tarifle ağızda dağılan, eşsiz bir şiş kebap deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlığı oldukça pratik olan bu lezzetli yemeği, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir yemek sofranızı süsleyecek. Özellikle çocukların da çok seveceği bu tarif, hafta sonu menüleriniz için ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Köfte İçin

* 250 gram kıyma
* 6 adet çöp şiş
* 2 adet hazır yufka
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 avuç ince doğranmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı galeta unu
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Malzemeler: Sos İçin

* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı su
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt

Hazırlanışı

Öncelikle, kıymayı, ince kıyılmış soğanı, maydanozu, galeta ununu, domates salçasını, kimyonu, yeni baharı, karabiberi ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra, hazırladığınız harcı 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı çöp şişlere takın. Yufkaları ikiye bölün ve her bir yufka parçasına birer şiş koyarak sarın. Sarılan şişleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Bu sırada sosu hazırlamak için, zeytinyağını bir tavada ısıtın. Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Suyu ve sarımsağı ekleyip kaynatın. Ocaktan alın ve çırpılmış yoğurdu ekleyin. Fırından çıkan yufkalı şiş kebapları, hazırladığınız sos ve yoğurt ile süsleyerek servis edin.