Nefis Bir Lezzet: Fırında Tatlı Ekşi Tavuk

Kızartmadan, fırında pişirilen bu enfes tatlı ekşi tavuk tarifini mutlaka denemelisiniz! Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Püf noktalarıyla birlikte hazırladığımız bu tarifte, tavuk eti en güzel şekilde pişirilecek, sos ise damağınıza mükemmel bir tat bırakacak. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça pratik. Dilerseniz yanına pilav ya da patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Tavuk için

2 adet tavuk göğsü, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta, yarım paket kabartma tozu, 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağ.

Malzemeler: Tatlı Ekşi Sos için

Yarım çay bardağı sıvı yağ, 5 diş sarımsak, yarım adet soğan, 1 adet sarı biber, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, çeyrek ananas, 4 adet taze soğan, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı ketçap, yarım çay bardağı soya sosu, yarım tatlı kaşığı nişasta, yarım çay bardağı sıcak su, yarım çay bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı susam.

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğüslerini incecik dilimleyin veya küp şeklinde doğrayın. Ardından tuz, un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ve sıvı yağı ekleyin. Doğranmış tavuk etlerini bu karışıma bulayarak iyice harmanlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında belirli bir süre pişirin. (Fırın sıcaklığı ve süre tarifte belirtilmemiş, bu konuda araştırma yapmak gerekebilir.) Bu sırada tatlı ekşi sos için; sıvı yağda soğanı, sarımsakları ve biberleri soteleyin. Ananası ve taze soğanı ekleyip biraz daha pişirin. Ketçap, soya sosu, şeker ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Sıcak ve soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlamanız önemlidir. Pişen tavukları sosla karıştırın ve tekrar fırına vererek sosun iyice özleşmesini sağlayın. Son olarak susam serpin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!